請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

滑板城官方討論區 - 滑板人的論壇 手指滑板 漂移板 蛇板

你地學ollie用左幾耐時間... - 新人報到區

查看: 2485|回復: 9

[滑板新手] 你地學ollie用左幾耐時間...

今天第三天...間唔中跳到幾下..落得唔好..大腿機肉拉傷了..好想快D學識啊!

仲有Tic Tac都難啊...

學到這兩樣我就心足啦...邊個得閒指教下..
我練到百發百中既ollie 都差唔多1年,

新手唔好急於求成,

你只要keep 住練就ok了,

心理都好緊要

記住ollie 係最想要既花式,幾難都好,都要學識,唔好放棄!

咁你就識嫁啦..^^
多謝你,我知道了..1年..好...我今天係第四天咋..
不錯,我不會放棄...學好這兩招
回復 zxony 的帖子

努力
我琴日足足係板場跳ollie跳左成個鐘。。。中途有休息少少咁。。

哇。。酸痛到。。
回復 zxony 的帖子

加油呀!!!我支持你呀
今日我係屋企,玩左陣...
half hour入面得左幾次...(起左,企唔番)
搞掂Tic Tac先oille會好d,易明d...
+oil~
感謝大家...
我的ollie終於起到..但都係企唔好..前脚落不正螺C位..
tic tac就不動和向後退,睇片就話這是"不動是動作不連貫"和"重心太前"
呢到有冇東涌板友
想搵人一齊玩~
我都係玩左好小時間.
間唔中跳到1,2下.
慢慢黎啦=] 加油