請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

滑板城官方討論區 - 滑板人的論壇 手指滑板 漂移板 蛇板

Nollie點做呀!!!各位玩手指滑板的人幫吓我PLEASE - 手指滑板-新聞-賽事

查看: 3135|回復: 9

Nollie點做呀!!!各位玩手指滑板的人幫吓我PLEASE

我玩咗手指滑板about 3 years
i can do ollie,kickflip,heelflip,shove it llie:
嘜嘜ollie都識,連我覺得好難的impossible都做到
係nollie做唔到不斷睇片學成個月都做唔到
唉........
各位玩手指滑板的人幫吓我la
please
練習多d switch ollie先, 熟左就可以嘗試nollie
我之前練nollie系系個台(chair)果d到用nollie甘跳洛黎;你會覺得有種阻力系到,
如果得左既話你可以試下系平台到練;日日甘練就會得..我都系用宜個方法黎練左3日就得左';
add oil拉(:不斷睇片而吾練系無用嫁
下...我heelfilp完完全全係冇
但nollie下下都ok
thx , i can do a little nollie,just a little
我練nollie練左好耐先得...
我係練一日...(從chair到地下100次到啦)跟著幾日之後先左練...
練下練下就練到啦!
回復 THLS 的帖子

要拖得好勁先得
泥滑板城我示範你睇

其實都係拖為主

pop只係用太多力
如果係企係度既要灣佐個人做會易d
i can do nollie la
回復 THLS 的帖子

good~