滑板城官方討論區 - 滑板人的論壇 手指滑板 漂移板 蛇板

唔該大家黎post你地块板..黎個總覽! - 滑板界-新聞-賽事

查看: 9257|回復: 20

唔該大家黎post你地块板..黎個總覽!

我想大家可以在此post你地自己块板..大張高清就最好..乜板都得..

甘樣大家都可以欣賞都各位的style...唔該曬..有心的話,可以talk about your board..

重2.3kg  $780
塊板又真係幾靚,但係貼錯區...

回復 howard123165 的帖子

貼錯區??  哩度唔係 貼圖特區咩?

係喔,sorry,,這是指板區..可唔可以轉走架..??
回復 zxony 的帖子

轉左啦啦
回復 irene 的帖子

Thank you曬 irene姐姐

我的大板,講明先下,滑板城係冇得買嫁,係我表哥起外國幫我訂番黎
回復 XxMETALxX 的帖子

嘩好正啊!!  有三块..有冇稱過幾重?(成套個块)
回復 arluk1201 的帖子

死圖冇野gag

唔明請問你想講咩
照片 056.jpg

我的Think 板

ice  cream - van illa
Lucky ABEC-5 Bearing
Venture PJ  LADD
ENIGMA砂紙
螺釘

滑板城其他玩家的板

橙色的sugar 是irene 的

照片 052.jpg 照片 049.jpg 照片 021.jpg 照片 020.jpg 照片 056.jpg 照片 055.jpg 照片 054.jpg 照片 053.jpg 照片 060.jpg 照片 059.jpg 照片 058.jpg 照片 057.jpg 照片 064.jpg 照片 063.jpg 照片 062.jpg
照片 061.jpg
回復 LeoTung 的帖子

好靚嘅板..
黑輪果個闊度較長..比起一般的有咩唔同? 優點同缺點?

同我一樣都係dust支架..比較重..你個輪幾錢?

全套幾錢?

塊板8.25

支架比一般都長

因為個skater 想踩得穩d,所以加埋防震

54mm 輪, 會快好多好多

總括泥講,係一塊穩定性好高既板

真係好正啊块板!

甘同我块比較起上黎, 板頭尾較為圓,我块尖D,甘性能上的分別在於??

長支架+52mm闊輪
真係完全沒弱點?..豈不是perfect ?

真係好想試下踩!

塊板大咁多, 玩ramp 呀果d會穩d 啦,

但係如果玩flip trick 就會難d

大多數玩game of skate 比賽既pro 都會用7.5

板尾尖D pop 板既力就集中D啦

各有各好既

視乎自己玩咩trick

呢塊板踩街係一流的

完全明白曬...Thank you曬你甘詳盡嘅解釋..

我主要係想踩街,(踩街的技術會用到 ollie & 過彎快和弧度好)..甘我現持板 同 你個块 比 邊块踩街好D ?

真想整多块甘嘅!  全套幾錢度?

呢塊板Ge主人聽日去聚會日

你黎玩啦啦

順便問佢借黎踩下
回復 irene 的帖子

sorry,,我今日翻9點收8點..黎唔到...真係好想黎玩下...

不過我保證下個月我點都要請假黎!!!   早d通知係邊日啦!!

請我貼唔貼得